Belgium Beer © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

   Biercursus links

   Bier proeven 

   zuur-zoet-zout-bitter umami-   prikkelend

   Smaakgewaarwording

   bier proeven = smaak+geur

   Supertasters

 

 

Bier proeven  

Bier proeven is als kijken naar kunst...

Net zoals het geval met het appreciëren van kunstwerken is bier proeven een uiterst persoonlijke vorm van genieten. (Niet iedereen kan genieten van het blauwe kubisme met rode kantjes, net zoals een oude lambik uit houten vaten niet voor iedereen het hoogtepunt van de dag is)

Bierkenners weten dat externe omgevingsfactoren de smaakbeoordeling van bier sterk kunnen beinvloeden. Waarbij het wetenschappelijk bewezen is dat goed gezelschap een positief effect heeft op de smaakgewaarwording.

Om de bierproever te helpen in de uiterst moeilijke taak om bier te apprecięren in zijn complexe heerlijkheid zijn er een aantal hulpmiddeltjes om het smaakgevoel te verwoorden .

Men kan de complexe gewaarwordingen bij het bier proeven beschrijven volgens :

1°Aroma en volmondigheid  (gebruikte mout, stamwort, body,alcohol)

2° Frisheid ( beinvloed door pH en koolzuurgas gehalte)

3° Bitterheid ( komende van de hopsoorten)

4° Off-flavor geur of smaak ( geuren en smaaktoetsen die niet passen bij biertype)

Andere belangrijke aspecten bij het bier proeven zijn :

5° Kleur en helderheid ( conform naargelang het biertype)

6° Schuimgedrag ( hoogte en vorm, stabiliteit, kleefkracht) 

 

Inschrijving eerst volgende biercursus : contact@belgium-beer.be

 


Biercursus ?     Voor wie ?

Bierliefhebber

Hobby brouwer

 

Wat krijg ik ?

Cursus pakket

Bier proeven met verstand

Grondige bier kennis



 

 

 

                Bier proeven met je tong of met verstand
              Bier proeven : de praktijk